Kabinet za kontaktne leće – u okviru okulističkog pregleda, liječnik oftalmolog će vam savjetovati vrstu leća koja je pogodna za korekciju vašeg vida. Osim prijedloga liječnika, ako niste specifičan slučaj, i vi možete sudjelovati u odabiru vaših kontaktnih leća. Ako niste sigurni, isprintajte i ispunite ovaj upitnik. Rezultate testa pokažite svom očnom specijalistu i zatražite njegovu/njezinu preporuku.

Prvi kriterij odabira trebao bi biti zdravlje vaših očiju. Ovaj kriterij ispunjavaju leće načinjene od materijala najnovije generacije. Kod mekih leća materijal silicon hidrogel je materijal prvog izbora. Leće načinjene od tog materijala omogućavaju vašim očima da „dišu“, osiguravaju dotok kisika do rožnice, bez nuspojava ih možete nositi od jutra do mraka, u njima možete i zadrijemati, a vrlo su ugodne za nošenje. Posebna izvedba leća omogućava neprekidno nošenje i do mjesec dana, uz konzultaciju s vašim liječnikom. Silicon hidrogel leće zamjenjuju se novima, redovito, prema uputi prozvođača, ili prema savjetu liječnika oftalmologa.

Polutvrde leće nove generacije načinjene su od plinopropusnog materijala visoke propusnosti, koje osiguravaju zdravlje vaših očiju. Mogu se nositi i duže, bez osjećaja umora očiju. Zamjenjuju se nakon 2 godine. Mjera propusnosti kisika je Dk. Što je propusnost veća, leća je ugodnija i duže se može nositi. Unatoč nešto višoj cijeni odaberite leće zadnje generacije.

U ordinaciji za kontaktne leće vrše se pregledi za sve vrste mekanih i plinopropusnih polutvrdih kontaktnih leća.

Uz velik izbor leća različitih proizvođača, imamo i kompletan program mekanih kontaktnih leća CIBA VISION:

  • leće za dnevno nošenje različite trajnosti
  • leće za produženo nošenje
  • torične leće za korekciju astigmatizma
  • progresivne leće
  • leće u boji
  • otopine za održavanje leća